Our Projects

Colorado Ski House, Snowmass, CO

37 photos Architecturally nestled into the mountain side of Aspen, CO sits a new 10,000 SF vacation home meticulously positioned amongst the landscape. The vision was to design grand spaces that capture the breathtaking mountain views, while keeping interiors bright, elegant, and expansive, yet intimate. With enough room for entertaining large groups and separate areas for their guests to relax and feel at home, there is also a ski-in, ski-out capability with plenty of outdoor patios and hot-tubs for quiet, apres ski relaxation.
Rustic architectural elements are equally balanced with refined details throughout. Massive beams with iron strapping, hand-painted custom cabinetry, exotic wood veneers, and leather-wrapped hand rails.
The library has a custom mantel wall featuring a collection of mixed materials—wood, iron, leather, and animal hide, while the adjacent wall is clad in leather panels, accentuated with custom-cast brass aspen leaves. Nano doors open the space to outdoor seating doubling the size of the room. The front hall of this home has a long, narrow axis accentuated by high, vaulted ceilings with complex truss & beam work. The bar was designed to break up the space and visibly create a dramatic focal point, immediately upon entering the home. The intricate design was intended to blend harmoniously with the surrounding architectural elements and also serve as a room divider, separating the breakfast room and front hall.
The front of the bar is characterized by a hand-forged bronze façade, inspired by the Aspen trees. A two-part fabrication process in California, the framework was carefully designed with minimal tolerances to house the bronze panels, which were cast separately in Columbia. The back of the piece serves as a functional bar, with the necessary appliances and cabinetry required for the client’s entertaining needs.
The glass panels behind the bronze work are back-lit, illuminating the entire façade, creating a warm glow. Full access to both sides of the glass was required for cleaning purposes, therefore the glass panels and bronze reliefs were hinged separately to the cabinet frame - making this bar a truly functional piece of art. The owner travelled for business and had many requirements when designing his office, one of them being complete customized audio capability. Elegant exposed hardware elements, floor speakers, and amplifiers surround the main desk area, allowing for the best overall audio performance. The custom lighting, solar shade, HVAC, and security systems can all be controlled from this area as well. In the lounge area, a 4K LED flat-panel TV is integrated into a niche above the fireplace, flanked by speakers with custom grills on each side—delivering the best audio quality while maintaining the elegance cosmetically. The custom wrap-around desk is tailored to meet the client’s specific needs. Complete with integrated under- counter appliances and built-in file storage, it features crotch mahogany panels and leather-wrapped brass cabinetry hardware. The client wanted their vacation home to be a luxurious retreat - Outfitted with the latest in smart technology throughout, including customized lighting and sound controls, the lower level features a wine room, fitness center, state-of-the art media room (with its own concession area), along with an art studio and home office on the upper level.

French Reclaimed Treasure, Villanova, PA

23 photos The vision for our client’s new home was to replicate the timeless, rusticated European country style that appears as if it was built years ago - with the use of stucco, board & batten siding, exposed bricks, and integral salvaged timbers. European sourced antiques - such as the exterior doors, outfitted with restored oversized door hardware, dovecote weathervane, copper cupola, French reclaimed stone fountain and mantel are just a few pieces that contribute to the timeless architecture.
The owners downsized to one-floor living space designed to fit their entertaining needs. A flexible dining room was created with the ease of moving furniture around to accommodate the occasion. Custom dining tables double as library tables and the room transforms to a casual offset from the great room, creating a more intimate area to gather.
Hanging the original barn door salvaged from the historic barn, divides the great room & kitchen area as a reverent token of the estate. The open kitchen was designed with an adjacent service kitchen, enabling the owner to entertain large groups while hiding the mess.
Reclaimed timbers, sandblasted and re-stained anchor the vaulted ceiling with a state of the art A/V, Lutron lighting and security system.

Mountain Tuscan Retreat, Aspen, CO

27 photos The project was to transform a large 120-acre Aspen ranch, into a full-time residence for this high-profile client with 4 additional homes around the world. With 4 1⁄2 years to completion, this Tuscan style farmhouse was designed to have an old world feeling, with fine quality and a timeless style, along with a 10,000SF guest house, pool, tennis, two state-of-the-art playgrounds and several additional guest houses.
Their style was comfortably luxe and they wanted each room to take on a genre of itself. Light infused spaces in the gallery, living room and dining room with vaulted ceilings that enhanced the drama of these spaces. Materials and furnishings were brought in from Paris, Israel, India and Asia and became a collaborative effort of found pieces from the designer and clients. From reclaimed flooring to ancient tiles, the elements gave the home an instant patina. World class art collection pervasive throughout and also sprinkled the grounds outside. Antique fireplaces and mantels were some of the first items found, which set the stage for the other items to follow. The large stone fireplace and carved wood mantle, found from an old French vineyard dating back to 1475, anchored the living room. Special antique gates were incorporated into the design for the wine cellar, retrofitted with tempered glass for controlled temperatures. Vintage match stick terracotta tiles inlaid into the barrel vault ceiling. The master suite commanding an amazing view over the Roaring Fork River was a quiet retreat reflecting Asian tranquility. The woven inlay ceiling, bamboo flooring and teak beams along with rice paper inlay doors, opened into a master bathroom, complete with a teak soaking tub and sinks.
Hand sewn beaded draperies, layers of faux finishes, the twinkle of illumination from antique lighting, chiseled textures on wood beams, reclaimed stone flooring once on the streets of Jerusalem, all add precision of detail and execution.

Chesapeake Retreat, Rock Hall, MD

18 photos This classical Arts & Crafts style home was built on a 12-acre peninsula in a small fishing town on the Chesapeake Bay. With gracious porches and timeless architecture, this home was designed to become a gathering retreat for families & friends from generation to generation. Positioning the house with sunrise views from the front and back decks were paramount to the client. The endless deck, built just 100-feet from the bay, included a pool and nearby man made beach, which is the nucleus for outdoor activities. The home was designed to maximize views with a main structure with guesthouse connected buy a screened porch link, becoming the summertime entertaining mecca for meals. Reclaimed wormy chestnut flooring throughout was first painted turquoise then sanded down, stained and sealed to further enhance the aged patina. Each bathroom has an interesting collection of classical tiles and bead board walls. Whether a summertime retreat from hectic schedules or a wintertime weekend around a roaring fire, the home provides a year round escape to a life where time stands still.

Contemporary Mountain Townhome, Aspen, CO

9 photos This contemporary townhouse in Aspen, Co became one of the most challenging projects we have ever taken on. The project entailed transforming a typical mountain townhome into a contemporary, SOHO loft feeling which showcases the client’s vast art collection. Working with the shell of a pre-constructed townhouse along with our client’s demands for a wide open space for entertaining, made it challenging to create an inviting interior.
Upon entry, poured concrete floors with special dyes and finishes anchor the steel staircase. The glass wall of balustrades is anchored with steel rails while lit beyond the Luminaire panels used for risers. The mixture of materials was pushed to the limits with concrete, glass, rubber, plastics and woods throughout each area. The great room had exposed duct work and the flooring created from re-sawn old pine from a vintage industrial warehouse while the kitchen floors were made of recycled rubber. Ceiling details in the master bath as well as the kitchen include corrugated aluminum panels. Exposed mechanical systems in some areas like the elevator shaft framed partially in glass provided additional display area for her artwork. In the master, we designed a semi-circular moveable wall panel system made out of iron and luminescent resin panels which provided privacy from her adjacent sitting room and closet.

Transitional Elegance, Gladwyne, PA

12 photos The scope of this project was to create an open layout with a modern feel and fluid circulation throughout the three floors, with plenty of space for entertaining. Classical architectural elements are reflected in the coffered ceilings, wainscot paneling, trim work, and dramatic windows.
A set of stairs flanks each side of the plan, with one set enabling the children to easily circulate from the mudroom to bedrooms upstairs, and downstairs to the lower level—with an indoor basketball court and arts & crafts room. The other set allows for movement between the more formal areas of the home. A large patio & entertaining space was built off of the main living area for outdoor recreation, along with a pool house that doubles as the entertainment hub.
The kitchen is equipped with energy-efficient, state-of-the-art appliances, and features two islands with a waterfall slab edge. The custom hood—outfitted with stainless strappings & rivets—as well as the stainless backsplash and pendant lights reflect the kitchen’s industrial feel.
Custom-inlaid floor tiles, leather rug bindings, and hand-painted finishes were incorporated for an elegant & refined feel, along with child & pet-friendly furnishings & fabrics.

Arts & Crafts Aspen Home, Aspen, CO

11 photos This 8,500 SF home in Aspen, CO took over years to complete and was approached with great respect for each of the unique materials used to make the home a retreat for the owner. Reminiscent of Arts & Crafts and Mission styling, the challenge was designing for a single young woman who gravitated to rich woods, textured fabrics and iron and copper metals. From the material selections of slates, granite, copper & forged iron - each tailored, durable and rich in quality. Caribbean Cherry and Honduras Mahogany finishes woven throughout, along with tumbled stones dated and certified over 1,000 years old from the streets of Jerusalem, great attention to detail was executed in every dimension. Working closely with her throughout each phase of design, made each purchase so meaningful and rich. Plaster walls illuminated with art lighting, chandeliers and sconces while antique Biedemeier pieces complimented the architectural framework of each space.

Miner's Cabin, Aspen, CO

11 photos This unique main house and guest house project is nestled along the Roaring Fork river in Aspen, CO and was designed to respect the Victorian 1850's miner cabin guest house architecture, which happened to be one of the original Sears Kit houses. The project scope entailed relocating this cabin. A total historic renovation, designing the main house with a link to the miners cabin. The interior design program was to create a warm, elegant interior with a timeless European influence for our bachelor client's primary residence. A glass entrance foyer with custom copper and zinc doors connected the two dwellings, allowing circulation between the Guest House and Main House. Natural limestone, impregnated plaster and antique wormy chestnut floors and millwork embraced the main house, while pine floors, tin ceilings and period tiles restored the guest house. The lower level media room and office provided state of the art of telecommunications and audio technologies. The entry level was designed for circulation for private master quarters and stair hall. The upper level, where spectacular views were the backdrop for entertaining with a kitchen, dining area, great room and a library for quiet reading. Custom light fixtures, ambient and task, along with natural light, were controlled through a computerized panel system tied into the audio system throughout the house.

Victorian Mountain Escape, Aspen, CO

25 photos It was in 1998, a Philadelphia couple followed their dreams by purchasing a vacation home in Aspen, CO after decades of ski trips visiting the adorable town. It was an 1880's brick Victorian home in the historic west end of the village, walking distance to town. The house needed several renovations over time with dark Victorian wallpaper covering the walls throughout. Comfort and simplicity were the new aesthetics. The result - ambiance of charm, comfort and classical simplicity, spiced by a little sense of humor. Throughout the home, a warm color palette predominates, especially in the living room with lime green, which contrasts with a natural sisal rug counter parted by touches of charcoal and white fabrics